Viatge entorn de les competències digitals crítiques

El projecte Erasmus+ “DETECT” (Developing Teachers Critical Digital Literacies https://www.detectproject.eu/ ) es troba en la seva fase de finalització.

Un dels principals productes del projecte és el llançament d’un curs en línia* anomenat SOLET, per tal de facilitar el desenvolupament de les competències digitals crítiques del professorat de primària i secundària principalment encara que també per al personal de l’equip directiu i per extensió a tota la comunitat educativa en general; aquest curs ha estat dissenyat i implementat per l’equip de la UOC que forma part del projecte, amb la col·laboració de la resta de partners del projecte.

El curs té com a objectiu sensibilitzar el professorat sobre la perspectiva crítica en relació amb l’ús de tecnologies digitals i de xarxes socials. Entenem per “crític” una barreja complexa de significats que incorpora qüestions positives i negatives (recentment, molt negatives) a la nostra relació amb les tecnologies de la vida quotidiana i amb activitats d’aprenentatge millorades per la tecnologia. 

Durant el curs es podrà aprofundir en la noció de competència digital crítica desplegada en el treball al projecte DETECT: el CDL-Framework (vegeu la figura 1). [Mòdul 1]. I a partir d’aquest marc es plantegen una sèrie de recursos i activitats aplicades per al professorat de primària i secundària. Aquestes activitats els permetran dissenyar solucions pràctiques per l’aplicació de les tecnologies des d’una perspectiva crítica a l’aula [Mòdul 2 i 3]. En el curs es podrà navegar també per diferents Recursos educatius oberts sobre les competències digitals crítiques [Mòdul 4], i a més, tindran l’oportunitat d’analitzar el seu entorn i plantejar estratègies per al seu propi desenvolupament professional en aquest sentit [Mòdul 5].

Aprofita el solet i comença el teu viatge entorn de les competències digitals crítiques!

* El curs és en anglès, pel fet que DETECT és un projecte Erasmus+ en l’àmbit europeu.

Presentem el llançament d’un curs en línia per facilitar el desenvolupament de les competències digitals crítiques del professorat de primària i secundària.

FIG. 1 – Marc de les alfabetitzacions digitals crítiques.

You may also like...