Formem-nos plegats per arribar més lluny

 

  • Has pensat mai com treballaries les fake news amb l’alumnat de secundària?

  • Creus que és important abordar el tema del ciberassetjament durant la primària?

  • Quina activitat prepararies per tractar les identitats digitals i l’addicció al mòbil amb l’alumnat?

Aquestes preguntes i moltes altres s’haurien de començar a plantejar als claustres de les nostres escoles i instituts. Però, està preparat el professorat per afrontar aquest canvi de paradigma en matèria de competències digitals?

És crucial començar a formar-nos, a investigar, a desenvolupar un sentit crític en matèria de competència digital i per això l’ajuda de les universitats, i altres elements claus de l’entorn educatiu, són vitals per a poder encaminar-nos a fomentar el sentit crític en tot allò que realitzem, sigui personalment o professional.

El curs en línia que s’ha creat en el mar del projecte Erasmus+ “DETECT” (Developing Teachers Critical Digital Literacies www.detectproject.eu) sobre les competències digitals crítiques del professorat de primària i secundària s’ha inclòs dins de la formació permanent del professorat del Departament d’Educació, per tal de fomentar el desenvolupament professional del professorat en competències digitals crítiques.

El podreu trobar en el següent enllaç: http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/formacio-altres-institucions/mes-activitats/

Tot i que el curs no té acreditació directa per part del Departament d’Educació. Els docents que certifiquin aquesta formació i desitgin que se’ls reconegui poden sol·licitar el seu reconeixement tenint en compte el que consta a l’apartat Reconeixement individual d’activitats formatives del lloc web:

http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/la-meva-formacio/expedient-de-formacio-i-certificacio-dactivitats/

Perquè mirar endavant i acompanyar-nos és un pas fonamental per a poder fer camí junts!

 

You may also like...