Edul@b presenta resultats de la prova pilot del projecte AMED a Croàcia

Marcelo Maina i Lourdes Guàrdia durant la reunió general del projecte AMED, celebrada a la ciutat de Varaždin.

Marcelo Maina i Lourdes Guàrdia, investigadors d’Edul@b, van participar en la 4a reunió general del projecte AMED, celebrada a Varaždin (Croàcia) del 14 al 17 de març.

L’esdeveniment va comptar amb la participació de membres de la Facultat d’Organització i Informàtica de la Universitat de Zagreb (FOI), la Xarxa Acadèmica i de Recerca Croata (CARNET) i la Universitat Nacional de Maldives (MNU). L’objectiu de la trobada va ser analitzar les activitats desenvolupades fins ara en el marc del projecte i proposar accions de millora de cara a la seva finalització el juny del 2022.

El projecte AMED aborda la modernització, l’accessibilitat i la internacionalització de l’educació superior a Maldives mitjançant el desenvolupament i millora de competències i habilitats del seu personal acadèmic per a la implementació d’un model educatiu de blended learning. L’equip de la UOC va liderar el codi-disseny d’un programa de formació dirigit al desenvolupament professional del professorat i de responsables de la MNU sobre aspectes clau per a la transformació de la universitat cap a la bimodalitat, implantant l’aprenentatge híbrid com a eix estratègic de la institució. Un cop finalitzat el programa pilot, es van realitzar enquestes, entrevistes i grups focals per conèixer l’experiència dels participants en relació amb la implementació de futures edicions, i garantir d’aquesta manera la sostenibilitat del programa.

Els resultats del pilot es van compartir a la reunió i els participants del programa de formació es van mostrar satisfets amb l’estructura, la progressió, els continguts i els recursos facilitats. També van ressaltar la coherència entre els resultats d’aprenentatge, les activitats i l’avaluació proposada. Cal assenyalar que el programa va estimular l’aprenentatge autònom, la reflexió, el desenvolupament d’habilitats de pensament crític i l’empoderament dels participants, en particular amb la realització del Capstone Project, el qual consisteix en un projecte que fomenti l’aprenentatge híbrid en l’àmbit estratègic directiu i a nivell dels programes i assignatures de la MNU.

Fotografia del grup participant a la 4a reunió general del projecte AMED, celebrada a la ciutat de Varaždin (Croàcia) entre el 14 i el 17 de març.

Tant el professorat com el personal directiu consideren que van millorar els seus coneixements sobre disseny i implementació del blended learning, i que està tenint un impacte directe en les seves pràctiques d’ensenyament. La posada en marxa del pilot va ser molt oportuna perquè la comunitat MNU pogués fer front als desafiaments educatius que va generar la pandèmia de la COVID-19.

Els membres d’aquest projecte per part de la UOC són: el Dr. Marcelo Maina, la Dra. Lourdes Guàrdia, la Dra. Nati Cabrera i el Dr. Albert Sangrà, membres de l’Edul@b, així com la Dra. Maite Fernández, professora investigadora de la UOC.

You may also like...