Edul@b viatja a Vila Montesca per participar a l’escola d’estiu del projecte europeu CRISS

L’escola d’estiu realitzada del 2 al 5 de juliol per al projecte CRISS va ser un moment fonamental per compartir el treball realitzat fins ara amb els docents i facilitadors dels centres educatius de diversos països europeus i donar a conèixer les funcionalitats de la plataforma CRISS abans de la posada en marxa dels pilots al setembre.

L’esdeveniment es va celebrar a Vila Montesca (Città di Castello) on a principis del segle passat, Maria Montessori va fer una estada per a formar els docents de les escoles rurals en el nou ‘mètode’ i on va aprofitar també per revisar l’escriptura del seu mètode sobre la pedagogía científica que es va publicar el 1909 a Città di Castello.

Els membres de l’equip Edul@b, Lourdes Guàrdia i Marcelo Maina, van intervenir el primer dia de l’Escola d’Estiu per a presentar el model teòric i aplicat per avaluar i certificar la competència digital d’estudiants de primària i secundària. A continuació Elena Osés del Govern de Navarra va ser convidada a presentar el seu CAS (escenari d’avaluació de la competència) ‘Was Oliver Twist a son of the Industrial Revolution?’ per facilitar als participants un exemple concret dels diferents elements que componen un escenari.

A la tarda i durant el segon dia, coordinat per MyDocumenta, van seguir sessions d’introducció a la plataforma i les seves eines integrades, així com demostracions i tallers pràctics per familiaritzar els assistents amb les diferents funcionalitats.

El tercer dia va ser coordinat per tot l’equip de la UOC. A la primera sessió es va mostrar l’esquema de certificació de Competència Digital de Criss i el conjunt de CAS mitjançant els quals s’aconseguirà aquesta certificació. En aquesta sessió van intervenir també els dissenyadors dels CAS que formen part de l’esquema de certificació (Sandetel, Regional Directorate of Primary and Secondary Education of Crete, Escola Pia de Catalunya, Govern de Navarra, Hälsinglands utbildningsförbund, University College London, Universitat Oberta de Catalunya) per explicar els elements fonamentals dels seus escenaris, els temes abordats, l’enfocament metodològic i les diferents activitats.

A continuació, es va dedicar una sessió a l’adaptació dels CAS i al procés de validació de les diferents adaptacions locals i a la tarda, Maria MorenoFederica Mancini i Pablo Baztán de l’equip Edul@b van dur a terme un taller de joc de rols on els assistents van poder experimentar tot el procés de planificació didàctica, de creació d’evidències d’aprenentatge i d’avaluació actuant a la plataforma com a professors i com a estudiants.


Finalment, l’últim dia es va presentar l’estructura i metodologia del pilot, la protecció de dades, els recursos de suport per a professors, facilitadors i tutors en línia i l’instrument per a l’avaluació sobre l’impacte i l’èxit de CRISS, el qual està encara en fase de desenvolupament.

L’escola d’estiu va acabar amb una cerimònia a l’Ajuntament de la ciutat en què es van lliurar certificats d’assistència a tots els participants de l’esdeveniment. Per conèixer més sobre les activitats, els socis i els assistents a la escola d’estiu, es pot revisar l’activitat a Twitter al l’hashtag #CRISSsummerschool.

You may also like...