Viatge entorn de les competències digitals crítiques | Edulab

Viatge entorn de les competències digitals crítiques

El projecte Erasmus+ “DETECT” (Developing Teachers Critical Digital Literacies https://www.detectproject.eu/ ) es troba en la seva fase de finalització.

Un dels principals productes del projecte és el llançament d’un curs en línia* anomenat SOLET, per tal de facilitar el desenvolupament de les competències digitals crítiques del professorat de primària i secundària principalment encara que també per al personal de l’equip directiu i per extensió a tota la comunitat educativa en general; aquest curs ha estat dissenyat i implementat per l’equip de la UOC que forma part del projecte, amb la col·laboració de la resta de partners del projecte.

El curs té com a objectiu sensibilitzar el professorat sobre la perspectiva crítica en relació amb l’ús de tecnologies digitals i de xarxes socials. Entenem per “crític” una barreja complexa de significats que incorpora qüestions positives i negatives (recentment, molt negatives) a la nostra relació amb les tecnologies de la vida quotidiana i amb activitats d’aprenentatge millorades per la tecnologia. 

Durant el curs es podrà aprofundir en la noció de competència digital crítica desplegada en el treball al projecte DETECT: el CDL-Framework (vegeu la figura 1). [Mòdul 1]. I a partir d’aquest marc es plantegen una sèrie de recursos i activitats aplicades per al professorat de primària i secundària. Aquestes activitats els permetran dissenyar solucions pràctiques per l’aplicació de les tecnologies des d’una perspectiva crítica a l’aula [Mòdul 2 i 3]. En el curs es podrà navegar també per diferents Recursos educatius oberts sobre les competències digitals crítiques [Mòdul 4], i a més, tindran l’oportunitat d’analitzar el seu entorn i plantejar estratègies per al seu propi desenvolupament professional en aquest sentit [Mòdul 5].

Aprofita el solet i comença el teu viatge entorn de les competències digitals crítiques!

* El curs és en anglès, pel fet que DETECT és un projecte Erasmus+ en l’àmbit europeu.

Presentem el llançament d’un curs en línia per facilitar el desenvolupament de les competències digitals crítiques del professorat de primària i secundària.

FIG. 1 – Marc de les alfabetitzacions digitals crítiques.


 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscription

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Arxius

 • Meta