Edul@b acull la reunió entre els partners del projecte europeu H2020 CRISS | Edulab

Edul@b acull la reunió entre els partners del projecte europeu H2020 CRISS

c7cspfhwyaaqunm

Els dies 16 i 17 de març, el grup de recerca Edul@b va acollir la reunió entre els partners del projecte europeu H2020 CRISS (Demonstration of a scalable and cost effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools) a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya a Barcelona.

A la reunió van participar les organitzacions EXUS (Regne Unit), MyDocumenta (Espanya), la Faculty of Organization and Informatics FOI de la Universitat de Zagreb (Croàcia), l’UCL Knowledge Lab del University College London UCL (Regne Unit), Education4sight (Alemanya), l’Escola Pia de Catalunya (Espanya), Edul@b (Espanya) i el Joint Research Centre de la Comissió Europea a Sevilla.

Marc de referència en l’avaluació y certificació de las Competències Digitals

L’objectiu principal d’aquesta reunió va ser presentar i discutir el primer esborrany del framework sobre Competènces Digitals dirigits a alumnes d’escola primària i secundària, dissenyat per Edul@b. El disseny de la part conceptual que s’està elaborant en aquests primers mesos de projecte servirà per facilitar indicacions concretes per a la implementació de la plataforma.

El primer dia de reunió s’han presentat les primeres propostes sobre: la definició i l’estructura del Framework, l’enfocament de l’avaluació que s’utilitzarà per avaluar les competències digitals i la metodologia de certificació. També s’han compartit idees sobre el disseny d’activitats educatives dirigides a l’avaluació i certificació dels estudiants.

El segon dia s’ha dedicat principalment a la discussió sobre els requeriments tecnològics i les funcionalitats del sistema i els punts d’integració entre tots els subsistemes de la plataforma CRISS. La pròxima reunió plenària del projecte CRISS tindrà lloc el pròxim mes de juny.

El projecte CRISS

El projecte CRISS és coordinat per l’organització britànica EXUS Software LTD i involucra 15 partners de 9 països diferents, entre els quals es troba el grup de recerca Edu@b de la UOC.

CRISS té com a objectiu proporcionar una infraestructura d’innovació per a l’avaluació i certificació de les competències digitals. Professors i estudiants treballaran per al desenvolupament de les competències digitals, la seva avaluació i certificació en el context escolar europeu, i en les etapes de Primària i Secundària, i per proporcionar, alhora, components oberts i interoperables per a una infraestructura digital d’aprenentatge situada al núvol,  flexible, escalable i rendible.

En els pilots del projecte hi participaran 490 escoles25.400 estudiants 2.290 professors de tot Europa.


16 Comments

  • Entrades recents

  • Etiquetes

  • Arxius

  • Meta