Workshop del projecte europeu CODUR d’Edul@b a la conferència EMEMITALIA 2017 celebrada a Bolzano

El workshop del projecte europeu Erasmus + CODUR va tenir lloc el 31 d’agost a la Conferència EMEMITALIA 2017 celebrada a Bolzano (Itàlia). Com a part de les activitats del projecte CODUR, l’objectiu principal del taller va ser compartir amb el públic els resultats elaborats fins el moment en el marc del projecte. Concretament, el taller va tenir com a objectiu principal promoure el debat i l’intercanvi sobre l’avaluació de la dimensió en línia dins dels sistemes de classificació universitària.

El taller va consistir en dues fases, amb una duració total d’aproximadament 4 hores. Pel matí, es va portar a terme una taula rodona en la que sis experts convidats van realitzar les seves aportacions sobre el tema subjecte del projecte. Per la tarda, es va organitzar una sessió de treball com a continuació de la sessió del matí, on tots els participants del taller (experts i públic de la sessió del matí) van poder intercanviar les seves opinions i comentaris.

La discussió de la taula rodona es va centrar en les classificacions universitàries i la dimensió d’e-Learning. Abans de l’acte, els experts havien rebut una llista provisional dels criteris i indicadors del CODUR i se’ls hi va demanar que els comentessin durant la seva intervenció.

Els experts del panell van incloure a policy makers molt coneguts en el context de l’e-Learning italià:

  • Floriana Falcinelli, de la Universitat de Perugia, és Adjunta de la Universitat per l’e-Learning.
  • Patrizia Ghislandi, de la Universitat de Trento, és directora del Laboratori Universitari d’Innovació Educativa.
  • Pier Paolo Limone, de la Universitat de Foggia, és adjunt universitari par l’e-Learning.
  • Tommaso Minerva, de la Universitat de Modena i Reggio, és membre del Comité Universitari de l’e-Learning.
  • Pier Giuseppe Rossi, de la Universitat de Macerata, és adjunt universitari d’ e-Learning i Director del Centre Universitari d’e-Learning (CELFI).
  • Marina Rui, de la Universitat de Gènova, és Adjunta de la Universitat per l’e-Learning.

La taula rodona va ser presentada per Francesca Pozzi (ITD-CNR) i presidida per Donatella Persico (CNR-ITD). La discussió va resultar ser bastant viva, la qual cosa demostra que el tema proposat és molt candent dins del context de la universitat italiana. A través de la discussió entre els sis experts que van participar en la taula rodona van sorgir alguns temes interessants, i es va produir una retroalimentació significativa relacionada amb la proposta del projecte.

Durant la segona fase, tots els participants del taller, inclosos tant els experts com els assistents a la taula rodona, van participar activament en una sessió grupal de col·laboració basada en la presa de decisions, a través de la qual va ser possible recopilar més aportacions i comentaris sobre els criteris i indicadors del projecte CODUR.

You may also like...