El Marc de Competència Digital desenvolupat per al projecte CRISS ha estat publicat a la plataforma ‘Innovation Radar’ de la Comissió Europea

El ‘Marc de la Competència Digital de CRISS: concepte i model per al desenvolupament, l’avaluació i la certificació’ dissenyat per l’equip de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en el marc de el projecte CRISS ha estat seleccionat per a la seva publicació a la plataforma ‘Innovation Radar‘ de la UE, una iniciativa que es difon amb el propòsit d’informar als ciutadans sobre les innovacions més destacades finançades per la UE. El marc ha estat provat i avaluat a partir d’un pilot a gran escala realitzat a 535 escoles de primària i secundària de Croàcia, Grècia, Itàlia, Romania, Espanya i Suècia involucrant més de 27,000 usuaris (docents i alumnes), a qui agraïm la seva col·laboració i valuosa contribució, així com a la totalitat del consorci.
La UOC s’ha presentat com un ‘Innovador clau’ a la plataforma a la qual es pot accedir mitjançant la pàgina web o una aplicació de telèfon intel·ligent: iOS o Android. Com a tal, el ‘Marc de la Competència Digital de CRISS’ s’ha afegit a les més de 3600 innovacions finançades per la UE que ja es mostren a la plataforma.
Lourdes Guàrdia & Marcelo Maina (professors dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC) han coordinat la innovació, i també han comptat amb la col·laboració de les Professores Montse Guitert & Teresa Romeu, i dels investigadors Federica Mancini, Pablo Baztán i Maria Moreno, tots ells i elles membres de l’Edul@b en la UOC.
La innovació va ser seleccionada per un grup d’experts independents involucrats en identificar avenços tecnològics i científics excel·lents i establir el seu potencial de mercat. La iniciativa, adreçada a fer que les innovacions desenvolupades per projectes d’alta qualitat finançats per la UE siguin visibles i accessibles al públic, compta amb el suport dels Estats membres de la UE i els ministres de 23 països.
La participació en aquesta iniciativa podria obrir noves oportunitats a Edul@b per associar-se a altres organitzacions acadèmiques o empresarials per a la realització de nous projectes de recerca i innovació, activar l’interès d’altres stakeholders educatius en la innovació desenvolupada i demostrar el treball innovador que el grup de recerca realitza activament en una escala global.

You may also like...