Els investigadors d’Edul@b Albert Sangrà i Montse Guitert expliquen què són les ecologies d’aprenentatge al diari Ara

ecologies-daprenentatge_1702639732_35823443_732x412

Albert Sangrà i Montse Guitert, del grup de recerca Edul@b, han explicat en un article al Diari Ara què són les ecologies d’aprenentatge i quines són les millors pràctiques per a poder optimitzar-les i millorar la formació dels docents.

Ecologies d’aprenentatge

Per ecologies d’aprenentatge ens referim al conjunt de contextos composats per configuracions d’activitats, materials, recursos i relacions que es generen en espais físics o virtuals i que proveeixen oportunitats d’aprenentatge i ens permeten estudiar els mecanismes de desenvolupament i actualització professional de diferents tipus de professionals.

Entendre aquesta rica complexitat pot fer que els docents aprenguin més i millor.

Quinze propostes per a millorar la formació dels docents

En el marc del projecte Eco4Learn, el grup de recerca Edul@ ha identificat quines són les millors pràctiques per treure el màxim profit de les ecologies d’aprenentatge dels mestres i les mestres de Catalunya, resumides en 15 propostes que van adreçades als docents, als centres, i a l’administració.

Podeu trobar l’article del diari Ara i les 15 recomanacions en aquest enllaç.

You may also like...