Participació d’Edul@b a l’EDEN Research Workshop 2018

El grup de recerca Edul@b participarà amb diversos articles i activitats en el pròxim  EDEN Research Workshop 2018 (Barcelona, 24-26 d’octubre), que aquest anys organitza la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

En aquest acte, presentarem la taula rodona “From data use for guidance to guidance for data use. Developing data literacy to empower learners” (programada per divendres 26, 9-10:30 a.m. @Auditorum @CosmoCaixa) que es centrarà en un tema emergent de recerca pràctica en el context de l’educació superior.

Resum de l’acte

Les dades recollides sobre l’aprenentatge i els aprenents en una escala mai vista, donant origen a la mineria de dades educativa i en particular a lles Learning Analytics (LA), han portat, en certa mesura a visions tecnodeterministes de la qualitat educativa. Sens dubte hi ha un gran valor en els desenvolupaments proposats per les LA per recolzar les pràctiques pedagògiques dels docentes i l’autoregulació dels alumnes cap a l’aprenentatge al llarg de la vida i l’empleabilitat. No obstant, també hi ha suposicions freqüents sobre el poder dels algoritmes per predir, recolzar o abordar l’aprenentatge que podrien obstaculitzar les pràctiques de caràcter transformador en el cas de no estar supervisades. Els estudis en aquest àmbit han senyalat les escases conexions dels models de LA i les teories pedagògiques, la falta d’avaluació en contextos autèntics, la dificil acceptació per part de mestres i alumnes i les qüestions socials i ètiques relacionades amb el tema.

Sembla que l’apropiació de dades de manera rellevant requereix habilitats reflexives i crítiques relacionades amb l’alfabetització de dades, tant del costat dels estudiants com dels acadèmics. Les preferències dels estudiants per estudiar en cursos en línia també han de considerar el moment de dissenyar per l’aprenentatge, incloses les pràctiques basades en dades. L’obertura d’espais i l’orientació per l’alfabetització de dades crítiques podria portar a formes més sòlides d’analitzar, avaluar i compartir pràctiques pedagògiques efectives, resistir els models impostats i treballar en innovacions. Per tant, més enllà d’aquesta visió crítica, les dades podrien ingressar a les classes en formes més creatives, informant sobre l’aprenentatge i l’aprenent i ajudant a millorar processos educatius complexos com el disseny de l’aprenentatge o l’avaluació formativa; o per la col·locació com recursos educatius d’aprenentatge.

[Referències en aquest document!]

La taula rodona

Aquesta taula rodona reunirà a experts d’educació superior i educació en línia que abordaran alguns dels desafiaments descrits anteriorment, al llarg de la seva experiència personal i treball d’investigació. L’activitat es basarà en una sèrie de preguntes dirigides als experts invitats, promovent el debat sobre temes crítics, possibles escenaris de pràctica i solucions. Al final, s’obrirà la participació a l’audiència, per poder realitzar més preguntes i comentaris als experts.

Preguntes als experts – Temes de la taula rodona:

 1. Quines eines innovadores basades en LA utilitzarem en un futur pròxim? Quins són els desafiaments i les crítiques per l’usuari final?
 2. Com podem informar el disseny d’aprenentatge mitjançant l’ús de LA en l’educació STEM i com pot això estar connectat per millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge, tenint en compte les preferències dels estudiants en aquest àmbit específic?
 3. Com podem utilitzar millor les dades disponibles per facilitar un aprenentatge més intel·ligent?
 4. Què es pot fer per millorar l’ús de  les dades per part d’estudiants i professors per informar de les seves pràctiques, així com per crear una posició més conscient relacionada amb l’extracció de dades educatives, anàlisis d’aprenentatge, anàlisis de xarxes socials i altres fonts de dades que integren la pràctica educativa?

Experts de la taula rodona

 • Diane Butler – Director Adjunt d’ eSTEeM, Open University of UK.
 • David Bañeres Besora – Professor i investigador en Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions – Universitat Oberta de Catalunya.
 • Rob Koper – Professor Distinguit (universiteitshoogleraar), Innovació de l’Educació, Open Universiteit.

Chair: Juliana E. Raffaghelli, Facultad de Educación y Psicología, Universitat Oberta de Catalunya.

Més informació aquí. ¡Vine i uneix-te a nosaltres!

You may also like...

19 Responses

 1. 12 gener, 2022

  3elucidation

 2. 14 gener, 2022
 3. 14 gener, 2022

  tree gay men dating sites missouri https://gaypridee.com/

 4. 14 gener, 2022

  gay kink chat https://gaytgpost.com/

 5. 15 gener, 2022

  gay crossdresser dating https://speedgaydate.com/

 6. 28 gener, 2022

  cash me out slots youtube https://2-free-slots.com/

 7. 29 gener, 2022
 8. 29 gener, 2022
 9. 3 febrer, 2022

  scatter slots characters https://slotmachinesforum.net/

 10. 3 febrer, 2022

  free slots triple diamond https://slot-machine-sale.com/

 11. 4 febrer, 2022
 12. 4 febrer, 2022
 13. 4 febrer, 2022

  jackpotjoy slots download https://411slotmachine.com/

 14. 4 febrer, 2022
 15. 10 febrer, 2022

  proposal and dissertation help geography https://buydissertationhelp.com/

 16. 11 febrer, 2022

  dissertation writing help service https://dissertationwriting-service.com/

 17. 11 febrer, 2022

  get help with dissertation https://help-with-dissertations.com/

 18. 12 febrer, 2022

  top rated dissertation writing services https://dissertations-writing.org/

 19. 12 febrer, 2022