Una nova metodologia proposa fer més visibles les competències d’ocupabilitat dels graduats universitaris

Aquesta setmana s’ha publicat l’article “A micro-credentialing methodology for improved recognition of HE employability skills” on es parla extensament d’una metodologia que permet fer més visibles les competències d’ocupabilitat que els graduats de les universitats desenvolupen al llarg dels seus estudis. Marcelo Fabián Maina, Lourdes Guàrdia Ortiz, Federica Mancini i Montserrat Martinez Melo són els quatre autors de l’article, i tots són membres d’Edulab.

Amb aquesta metodologia es busca ajudar als graduats i als ocupadors, fent més visibles les capacitats i preparació dels primers, com ajudar als ocupadors a detectar aquest potencial dels graduats, el qual, de vegades, no es detecta amb un simple CV. L’estratègia proposada consisteix en l’ús d’un ePortfoli d’aprenentatge, construït al llarg dels estudis, on l’estudiant va recollint evidències o mostres d’allò que va aprenent acompanyades de reflexions, de fites que va assolint, de reconeixements obtinguts, etc. La part pública d’aquest ePortfoli es visibilitza en forma de microcredencials que permeten acreditar els coneixements, acompanyades de les evidències, que poden ser tant acadèmiques com del món professional i social de l’estudiant.
En definitiva, l’objectiu d’aquesta proposta metodològica és millorar l’ocupabilitat dels graduats, fer més visibles les seves competències i que el mateix estudiant sigui més conscient de les seves capacitat i potencial, millorar la confiança del món laboral en relació amb els graduats de les universitats.

A micro-credentialing methodology for improved recognition of HE employability skills

You may also like...