Comença el projecte H2020 EPICA! Kick-off meeting a Lillehammer (Noruega) - Edulab

Comença el projecte H2020 EPICA! Kick-off meeting a Lillehammer (Noruega)

El projecte H2020 EPICA “Strategic partnership for the co-design of an innovative and Scalable ePortfolio ecosystem to improve the quality and visibility of skills” ha començat al gener amb una partnership internacional i una contribució de la Comissió Europea de 1.897.450 €.

El consorci, coordinat per l’International Council for Open and Distance Education (ICDE), inclou la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la PIME espanyola Documenta SL., l’organització internacional ‘Integrated Communications, Worldwide Events’ (ICWE) i quatre universitats de tres països subsaharians (Universitat Oberta de Tanzània, Universitat Makerere d’Uganda, Universitat Maseno de Kenya i la Universitat Virtual Africana).

El projecte té com a objectiu abordar la bretxa en habilitats dels països africans a través d’un procés de codisseny, adaptació, implementació i validació d’un ePortfolio innovador i escalable basat en competències. Les accions del projecte pretenen fomentar l’adopció de noves metodologies pedagògiques basades en les competències i fer front a les creixents demandes del mercat de treballadors millor qualificats, fent les competències més visibles i comparables.

Les comunitats d’usuaris finals participaran en tot el procés de disseny i pilotatge per garantir que l’ePortfolio compleixi amb els requeriments dels usuaris i del mercat.

La reunió de llançament celebrada a Lillehammer (Noruega) els passats dies 29, 30 i 31 de gener, i a la qual van assistir els recercaires d’Edul@b Lourdes Guàrdia, Marcelo Maina i Albert Sangrà, ha estat una gran oportunitat per revisar i discutir tota la planificació del projecte, acordar els conceptes clau i les dinàmiques de treball i compartir experiències rellevants desenvolupades en projectes anteriors amb l’objectiu d’establir les bases per a les accions futures del projecte.

Els objectius d’EPICA, com p.ex. la implementació d’estratègies d’avaluació en línia mitjançant l’ús de ePortfolios o la millora de l’ocupabilitat dels graduats, estan en línia amb els objectius establerts pel pla estratègic de la UOC en què el compromís amb la globalització i la construcció d’un espai de coneixement global representa una prioritat.

¡Col·laborar amb universitats africanes i emprendre aquesta nova experiència serà sens dubte un gran desafiament per a Edul@b!


19 Comments

 • Idiomes

 • Last tweets

 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscripció

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Meta