Un article d’Edul@b és finalista al premi BEST RESEARCH PAPER AWARD del 10th EDEN 2018 Research Workshop | Edulab

Un article d’Edul@b és finalista al premi BEST RESEARCH PAPER AWARD del 10th EDEN 2018 Research Workshop

L’article “Teachers’ Perceptions on Digital Technologies: Identification of Patterns and Profiles in the Catalan Context” escrit per Montse Guitert, Teresa Romeu, Marc Romero i Pedro Jacobetty del grup de recerca Edu@b, ha estat inclòs com a finalista al concurs de el BEST RESEARCH PAPER AWARD  en el 10th EDEN 2018 Research Workshop que se celebrarà a Barcelona del 24 al 26 d’octubre.

Propòsit de l’article

El propòsit d’aquest article és comprendre les perspectives dels professors catalans sobre el paper de les tecnologies digitals en l’educació. L’anàlisi es basa en dades d’enquestes per qüestionaris, utilitzant anàlisis estadístiques multivariants (anàlisi de components principals o PCA) per comprendre els patrons en les perspectives dels professors sobre tecnologies digitals. Seguidament, es va utilitzar una tècnica de classificació per identificar perfils de professors relatius les seves perspectives sobre la relació entre les tecnologies digitals, l’ensenyament i l’aprenentatge, basats en aquests patrons (utilitzant els scores de la PCA).  

Durant una etapa posterior, aquests perfils es van caracteritzar per relacionar-los amb les característiques del professor, els nivells de competència digital i l’ús de tecnologies digitals en pràctiques docents. Els nostres resultats suggereixen que hi ha 5 patrons principals que estructuren les perspectives dels professors sobre aquesta relació: la utilitat per a l’aprenentatge en xarxa, la utilitat per a l’aprenentatge eficaç, la utilitat en el procés d’aprenentatge, les amenaces per a l’aprenentatge i la importància de combinar noves tecnologies amb mètodes tradicionals. A més, es van identificar sis perfils de professorat basats en el posicionament dels professors respecte a aquests cinc patrons de perspectiva.


20 Comments

  • Entrades recents

  • Etiquetes

  • Arxius

  • Meta