DETECT Multiplier: competència digital crítica rellevant per al professorat i les escoles a l’era digital


El grup de recerca Edul@b de la Universitat Oberta de Catalunya durà a terme el dimarts 12 de juliol el Multiplier en el marc del Projecte Europeu Erasmus+ DETECT enfocat a la Competència Digital Crítica del professorat. Els recercaires que formen part del projecte són: la Teresa Romeu, el Marc Romero, la Juliana E. Raffaghelli i la Dèlia Español.

Aquest esdeveniment servirà per presentar i avaluar el curs en línia que s’ha creat en aquest projecte que va adreçat a professorat de primària i de secundària, però també d’utilitat per a personal de l’equip directiu.

L’enfocament del curs és d’autoaprenentatge i amb la idea de crear comunitat que permeti compartir i discutir entre tots els participants com abordar la competència digital a les escoles des d’una perspectiva crítica.

El curs és gratuït i està en obert per a tothom que vulgui fer-lo. Només cal que et creïs un compte i que t’inscriguis a aquells mòduls que prefereixis. El curs és en anglès i té un sistema d’insígnies com a reconeixement per a l’aprenentatge en línia i ajuden als participants a saber quins són els assoliments, les habilitats o les competències obtingudes mentre avancen en els mòduls. També es poden aconseguir diplomes que més endavant es poden comptar com a hores de cursos pel Departament d’Ensenyament.

SOLET “A Self-Organised Learning Environment for Teachers”

L’objectiu de l’esdeveniment és crear un espai per aprofundir en com aquesta formació pel professorat pot afavorir el context que estem vivint de grans canvis tecnològics. El projecte DETECT ha generat un conjunt de recursos que estan englobats en aquest curs i poden ser una base per obrir camí en el futur de la competència digital crítica i aterrar-lo en el context català.

L’activitat es desenvoluparà al voltant dels focus següents, que trobaran resposta en l’experiència dels experts:

 

  • Sessió 1 – Competència digital crítica – Presentació del SOLET (Teresa Romeu, Marc Romero i Dèlia Español)
  • Sessió 2 – Competència digital crítica en el context de l’Escola Virolai – exemple de bones pràctiques (Carol de Britos i Sandra Entrena)
  • Sessió 3 – Competència digital crítica a les escoles, la importància d’un canvi de paradigma (Azu Vázquez i Enric Masdeu)
  • Sessió 4 – Valoració del SOLET des de la visió dels participants

 

Treballarem a partir dels següents recursos oberts proposats des del Projecte:

La inscripció al Multiplier també és gratuïta, no hi pots faltar!!!!

You may also like...