Dos membres d’Edul@b participen en el seminari “Enfortint les habilitats per al segle XXI en la PUCV” a Valparaíso

Durant els dies 1 i 2 de juny, la Dra. Montse Guitert i la Dra. Teresa Romeu van participar en la Casa Central de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso en el seminari “Enfortint les habilitats per al segle XXI en la PUCV”, en el marc del projecte institucional UCV 20101, “Estratègia d’enfortiment de les competències del segle XXI amb l’ús intensiu de les TIC”.

Dimecres passat 1 de juny de 2022 es va celebrar en la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso el Seminari “Enfortint les habilitats per al segle XXI en la PUCV”, impulsat per la Vicerrectoría Acadèmica de la PUCV. El seminari es va realitzar en modalitat híbrida el dijous 2 de juny de 2022 a la Casa Central de la PUCV a partir de les 9.15 hores, instància en la qual es va generar un espai d’intercanvi i reflexió entorn dels desafiaments i oportunitats derivades de les habilitats del Segle XXI per a l’educació superior. El seminari es va desenvolupar en el marc del projecte institucional UCV 20101, “Estratègia d’enfortiment de les competències del segle XXI amb l’ús intensiu de les TIC” i de manera complementària amb el projecte INNES 19101, “Innovació en el Model Educatiu Institucional com a manifestació del compromís de la PUCV amb la formació integral i de qualitat”.

Es va convidar a participar a dos membres del grup Edul@b, i TAMBÉ professores de la Universitat Oberta Catalunya: la Dra. Montse Guitert i la Dra. Teresa Romeu, a exposar sobre els abastos i les diverses dimensions que impliquen les competències digitals i les habilitats per al segle XXI en el context digital d’aquesta casa d’estudis. També van analitzar com orientar i potenciar de manera digital les vuit competències de Formació Fonamental de la PUCV. La seva exposició es va centrar ​​entorn del desenvolupament de competències transversals de l’alumnat a través del potencial transformador de les tecnologies de la informació i la comunicació. Entre altres temes tractats en el seminari cal destacar el marc conceptual sobre la transformació digital, la forma en què la pandèmia va evidenciar uns certs desafiaments i oportunitats en aquest àmbit, els marcs de referència generals per al foment de l’ocupabilitat i la importància de les competències digitals per a les i els professionals del segle XXI com a complement al model educatiu PUCV, en una instància en què el públic va exposar els seus dubtes i comentaris a les dues expertes.


La Dra. Teresa Romeu​ va destacar com a fet molt interessant el poder “compartir amb altres universitats fora del nostre país, perquè es comparteixen les visions de cada persona, així com el coneixement de cada institució i també s’analitza com les competències digitals es poden integrar en les competències fonamentals de la PUCV”.

De manera paral·lela, i com a part dels projectes PUCV 20101 i INNES 19101, el divendres 3 de juny les dues professores de la UOC es van reunir via Zoom amb diversos acadèmics de diferents universitats del país, membres de la Xarxa Interuniversitària per a l’Aprenentatge Digital. Aquesta reunió va formar part de les activitats complementàries a la seva participació en el seminari “Enfortint les Habilitats per al Segle XXI en la PUCV”. L’objectiu va ser exposar el seu treball pel que fa a com les habilitats per al segle XXI poden ser amplificades a través de les competències digitals.


La Dra. Montse Guitert i la Dra. Teresa Romeu van abordar també el model educatiu de la UOC basat en l’ensenyament 100% en línia, els projectes europeus i diversos marcs de referència sobre competències digitals, aprofundint en com aquestes potencien el desenvolupament de les habilitats del segle XXI, el diàleg entre les noves tecnologies i les competències de Formació Fonamental de la PUCV.

La Dra. Montse Guitert es va mostrar agraïda amb la PUCV i amb l’equip de treball de la Xarxa: “estem molt contentes per l’acolliment i continuem buscant noves oportunitats per a continuar cooperant junts”, va assenyalar l’acadèmica.

You may also like...