Edul@b participa a la reunió de partners del projecte CRISS celebrada a Zagreb

El projecte CRISS ha arribat al final del primer any i la passada reunió a Zagreb ha estat una bona ocasió per compartir els progressos del projecte, presentar el que s’ha fet fins a la data i definir els pròxims passos. La reunió del projecte CRISS ha tingut lloc a Zagreb el 29 i 30 de novembre del 2017.

En l’esdeveniment l’equip de la UOC ha presentat la versió final del marc netodològic del CRISS per el desenvolupament i l’avaluació de la Competència Digital i també una proposta de certificació elaborada en col·laboració amb els partners acadèmics.

La UOC i la London’s Global University (UCL) també han presentat la primera sèrie d’escenaris (CAS) dirigits a l’avaluació i certificació de Competències Digitals a primària i secundària. La discussió entre els user partners, creadors dels escenaris, i l’equip de la UOC, encarregada del seu anàlisi, ha continuat en una sessió separada durant la tarda. En aquesta s’han abordat aspectes relacionats amb el disseny de les activitats i les pautes per optimitzar el procés de creació, juntament amb un anàlisis més detallat de la sèrie de CAS elaborats fins la data.

El procés de creació dels CAS romandrà obert fins a mitjans de gener. El disseny serà recolzat per una eina de creació que també s’ha presentat en la reunió i per altres eines TIC externes com Magellan, dirigida a la creació d’escenaris basats en la gamificació. L’eina i el seu funcionament s’ha presentat en la sessió “CRISS Core ICT Solutions”.

Les Learning Analyitics també recolzaran el procés d’avaluació i la millora de l’experiència d’aprenentatge mitjançant el seguiment dels estudiants, la recopilació d’informació sobre els seus progressos i la visualització dels progressos aconseguits per competència.

El model conceptual elaborat per la UOC i tot el Marc metodològic del CRISS es provarà mitjançant pilots a gran escala programats per a setembre del 2018. Les dades per avaluar l’èxit de l’ecosistema CRISS es recolliràn a través d’una sèrie d’instruments presentats en la reunió per la Universitat de Zagreb (FOI).

La UOC també ha exercit un paper clau en la sessió sobre el Comitè de Certificació, en la definició de la qual participa juntament amb un petit grup de partners.

You may also like...