En marxa els primers workshops del projecte SELFEE | Edulab

En marxa els primers workshops del projecte SELFEE

Es dies 12, 13 i 14 de novembre els socis participants del projecte SELFEE, entre ells la UOC, s’han reunit a París. Per part de la UOC hi van assistir les professores Teresa Romeu i Gemma Abellán, dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació. En diferents sessions de treball s’ha posat en comú i analitzat els primers workshops que s’han implementat en el marc del projecte. De moment hi han participat prop de 40 persones en recerca de feina, i estan funcionant com a tallers pilot.

A partir del feedback recollit, una de les primeres conclusions d’aquestes primeres experiències és que les eines digitals es perfilen com un element clau per a treballar i desenvolupar les competències SEL orientades a la recerca de feina, especialment pel que fa a l’autoconeixement i l’autoeficàcia treballant estratègies com l’elevator pitch o l’storytelling, utilitzant vídeo, text o imatges. Alhora, permet als/les participants treballar les competències digitals de manera contextualitzada i orientada a la recerca de feina com la identitat digital o la cerca i selecció d’informació a  través de l’exploració, el treball col·laboratiu i l’adaptabilitat en funció dels seus nivells i perfils.

Tanmateix, també s’han compartit les principals dificultats amb les que s’han trobat en aquestes primeres experiències, com la inseguretat i la desconfiança dels participants més novells amb l’ús de la tecnologia, i altres qüestions derivades de mancances en alfabetització funcional, com les dificultats per expressar-se per escrit o de comprensió lectora. Durant els propers mesos es seguiran desenvolupant la resta de tallers que manquen per implementar.

EL projecte SELFEE

SELFEE (Digital literacy & Social Emotional Learning For Engagement and Employment) és un projecte europeu Erasmus + que té com a objectiu proporcionar noves eines a professionals que treballen en el àmbit de la ocupació per tal que persones desocupades que es troben en risc d’exclusió social, com per exemple desocupats de llarga duració i desocupats d’entorns desfavorits, puguin desenvolupar les habilitats digitals transversals a través de l’Aprenentatge Social i Emocional (SEL) aplicades a la recerca de feina.

En el projecte hi participen Teresa Romeu, Montse GuitertGemma Abellán, professores de l’àmbit de competències digitals de la UOC i investigadores del grup de recerca Edul@b.


16 Comments

  • Entrades recents

  • Etiquetes

  • Arxius

  • Meta