Acte de lliurament de la distinció Jaume Vicens Vives a Montse Guitert | Edulab

Acte de lliurament de la distinció Jaume Vicens Vives a Montse Guitert

Screenshot 2016-09-07 12.30.53

Montse Guitert Catasús, investigadora principal del grup Edul@b i professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), ha rebut la distinció Jaume Vicens Vives de la Generalitat pel lideratge exercit en la formació en línia sobre competències digitals en l’entorn universitari i el seu impacte en la ciutadania.

L’entrega de les distincions ha tingut lloc durant l’acte d’inauguració del curs 2016-2017 del sistema universitari català celebrat al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB)

Reconeixement en l’àmbit de les competències digitals

Per a Guitert, aquest premi representa el reconeixement d’una trajectòria iniciada fa més de vint anys en l’àmbit emergent d’educació i TIC: l’any 95 va rebre l’encàrrec de dissenyar una assignatura transversal per al primer curs pilot de la UOC: Multimèdia i Comunicació (MiC). Tenia per objectiu facilitar el treball i els hàbits d’estudi en un entorn d’aprenentatge virtual i aprendre a fer servir el campus virtual i les eines ofimàtiques necessàries per estudiar a la UOC.

Amb l’arribada de l’EEES, la UOC va definir com a competència pròpia l’ús i aplicació de les TIC en l’àmbit acadèmic i professional, per això es va crear una assignatura transversal per a tots els graus: Competències TIC. Aquesta assignatura, que té una equivalència amb la Certificació ACTIC de la Generalitat, està contribuint significativament en la capacitació digital de la ciutadania per viure i treballar en la societat digital actual i apoderar-la per al futur.

En l’actualitat ja s’han format més de 70.000 estudiants, amb una mitjana de 4.000 estudiants per any que s’han iniciat en l’adquisició de la competència digital.


20 Comments

  • Entrades recents

  • Etiquetes

  • Arxius

  • Meta