Edul@b participa a la tercera reunió del Consorci EPICA celebrada a Alemanya

El professor Marcelo Maina del grup de recerca Edul@b va participar en la 3a reunió del Consorci EPICA que va tenir lloc a la ciutat alemanya de Potsdam, a prop de Berlín, del 10 a l’11 de desembre de 2018. El projecte EPICA H2020 és una associació estratègica per el co-disseny d’un ecosistema d’ePortfoli innovador i escalable per millorar la qualitat i la visibilitat de les habilitats.

EPICA té com a objectiu abordar la bretxa en habilitats dels països africans a través d’un procés de codisseny, adaptació, implementació i validació d’un ePortfolio innovador i escalable basat en competències. Les accions del projecte pretenen fomentar l’adopció de noves metodologies pedagògiques basades en les competències i fer front a les creixents demandes del mercat de treballadors millor qualificats, fent les competències més visibles i comparables.

La tercera reunió del Consorcio EPICA

La reunió va ser organitzada per ICWE Alemanya i hi van assistir representatns de totes les organitzacions associades del consorci: ICDE (NO), MyDocumenta (ES), Open University of Tanzania (TZ), Maseno University (KE), Makerere University (UG), Open University of Catalonia (ES), the African Virtual University (KE) and ICWE (GE).

El propòsit de la reunió va ser revisar les fites aconseguides i els lliurables i tasques realitzats fins la data, així com identificar i discutir problemes potencials, problemes i desafiaments que podríen surgir. La UOC va presentar un “anàlisis de bretxes en les habilitats d’ocupabilitat” entre el sistema d’educació superior i la demanda dels sectors públic i privat a l’Àfrica subsahariana (i en particular dels tres països africans participants), la preparació de les institucions per l’adopció d’una estrategia d’ePortfoli (basat en un instrument de matriu de maduresa d’ePortfoli) i un “informe de necessitats i requisits” resultant de les proves de creació de prototips realitzats amb professors i estudiants reals com a part d’un enfocament de disseny conjunt de l’ePorfoli EPICA. La reunió també va servir per presentar i començar la col·laboració amb el recentment nombrat Consell Assessor Extern (EAB).

El paquet de treball EPICA UOC està dirigit per la Dra. Lourdes Guàrdia i els membres d’Edul@b participants són el Dr. Marcelo Maina i el Dr. Albert Sangrà. L’equip de la UOC també està composat pels assistents de recerca Federica Mancini, Pablo Jacobetty, Maite Fernández i Ana Rodera.

Podeu trobar més informació sobre la reunió en aquest enllaç i més informació sobre la Junta Assessora Externa (EAB) en aquest enllaç.

You may also like...