Edul@b participa a la Conferència Final del projecte EPICA - Edulab

Edul@b participa a la Conferència Final del projecte EPICA

La Conferència Final de EPICA es va dur a terme el 10 de desembre a través de Zoom. L’esdeveniment es va organitzar en col·laboració amb eLearning Africa, la xarxa mundial de professionals que treballen en el camp de l’educació i les TIC.

La conferència va marcar el tancament de el projecte europeu EPICA llançat el 2018 i va presentar els resultats obtinguts involucrant com a ponents a alguns dels principals líders de el projecte. L’esdeveniment va incloure presentacions i debats interactius que van abordar la rellevància de les competències per a l’ocupabilitat, les metodologies innovadores que donen suport un enfocament d’aprenentatge basat en competències i els avantatges i beneficis de l’ePortfoli per al mercat africà. El programa tambié va incloure una demostració en viu de l’ePortfoli i una sessió de preguntes i respostes.

La ponència a càrrec de Marcelo Maina, membre del grup de recerca Edul@b i coordinador de la feina feta en els pilots, es va centrar en la metodologia per avaluar i visibilitzar les competències d’ocupabilitat. Durant la ponència es va presentar el marc conceptual dissenyat per la UOC, les diferents fases d’implementació en les IES i el conjunt de consideracions que van sorgir dels pilots duts a terme simultàniament a la UOC i en altres tres institucions acadèmiques subsaharianes: Makerere University (Uganda) , Maseno University (Kenya) i Open University of Tanzània (Tanzània). La sessió va despertar interès en moltes altres institucions que podrien convertir-se en usuaris de la solució dissenyada pel projecte EPICA.

761 participants de 79 països diferents es van registrar a la conferència. D’aquests, 248 pertanyien a universitats, inclosos rectors i rectors; 88 eren directors generals, directors o gerents d’empreses privades; al voltant de 50 treballaven en ministeris i organismes nacionals relacionats amb l’educació, les TIC, l’agricultura, etc. i al voltant de 30 representaven importants ONG com UNESCO i UNICEF. En la conferència també van participar 9 periodistes. 

Es va fomentar la creació de xarxes i la interacció entre els participants de la conferència mitjançant un xat obert i la compilació depreguntes rellevants dels assistents perquè els ponents les abordessin. Els assistents van mostrar interès en el tema i una alta disposició a aprendre com convertir-se en futurs usuaris de la solució proposada per EPICA.


 • Idiomes

 • Last tweets

 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscripció

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Meta