La professora Pauline Ernest recorda la seva experiència i activitat investigadora amb el grup de recerca Edul@b - Edulab

La professora Pauline Ernest recorda la seva experiència i activitat investigadora amb el grup de recerca Edul@b

El passat 16 de desembre la professora del Centre d’Idiomes Moderns, i membre d’Edul@b en la seva etapa de grup de recerca emergent, Pauline Ernest, va ser homenatjada per la Universitat Oberta de Catalunya per la seva destacada trajectòria dins de l’entitat.

Pauline Ernest ha estat professora responsable de les assignatures Llengua anglesa i Introducció a la literatura anglesa de la UOC i fa més de 30 anys que es dedica a l’ensenyament d’idiomes i literatura. També ha estat membre d’Edul@b.

Els seus interessos principals han estat la formació de professors de llengües estrangeres, l’aprenentatge d’idiomes en xarxa, la traducció literària i el desenvolupament de estratègies per a la incorporació de textos literaris en l’aprenentatge de llengües.

Experiència a Edul@b

Per recordar la seva etapa com a membre d’Edul@b, Pauline ha volgut compartir el següent escrit en el blog d’Edul@b:

Com a recent jubilada i ex-investigadora d’Edul@b, voldria donar les gràcies a tot l’equip per la vostre amistat, suport, i meravellosa companyia durant els anys que vàrem treballar junts.

 Vaig començar a la UOC l’any 1998, una època, crec, en la qual encara no hi havia cap grup de recerca reconegut a la nostre universitat. Uns anys després, juntament amb la Montse Guitert vàrem començar a lluitar pel reconeixement com a ‘Programes’ oficials de les nostres àrees: el meu l’ensenyament de llengües estrangeres. Va caldre moltes reunions i molts esforços per a convèncer l’equip de Direcció de la UOC de la importància de la nostre feina i la seva transversalitat dins la universitat. Finalment, l’any 2006 vàrem ser anomenades les directores dels corresponents Programes! Quina il·lusió!

 El període en el qual vaig formar part de l’equip d’investigadors d’Edul@b (2008 – 2011), època en que es va reconèixer edul@b com a grup emergent de l’AQU, va ser molt estimulant i motivador per a mi.  En Joseph Hopkins ( actual director del Centre d’Idiomes moderns de la UOC i investigador d’Edul@b) i jo sempre hem compartit moltes inquietuds, i sobre tot la necessitat d’una formació inicial i progressiva en l’ús de les TICs, tant pels estudiants com pels docents;  a més de  les dificultats i els reptes del treball col·laboratiu en xarxa . Vam fer una recerca sobre col·laboració de docents en xarxa resultat, els resultats de la qual vam presentar a diferents congressos, i vam  fer una publicació amb docents del Regne Unit titulada Online teacher development: collaborating in a virtual learning environament (2012).

 Al llarg dels anys a la UOC he viscut molts canvis, i he treballat amb una gran varietat de col·legues i estudiants fantàstics. Sempre he gaudit de la feina, i he après un munt de la gent, com els companys/es d’Edul@b. Ara, tinc l’esperança de poder continuar col·laborant amb la UOC en encàrrecs específics. Com diuen, la jubilació no és el final, sinó el principi d’una nova etapa. A veure…

 Molt bona sort a Edul@b i a tot/es vosaltres!


 • Idiomes

 • Last tweets

 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscripció

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Meta