Una experiència educativa del grup de recerca Edul@b és seleccionada per l'ACUP pel recull de bones pràctiques d’innovació docent - Edulab

Una experiència educativa del grup de recerca Edul@b és seleccionada per l’ACUP pel recull de bones pràctiques d’innovació docent

acup

Els investigadors del grup de recerca Edul@b, Montse Guitert i Teresa Romeu, juntament amb el doctorand del grup Juan Pedro Cerro, han estat seleccionats per l’ACUP i la Generalitat pel recull de bones pràctiques d’innovació docent de les universitats públiques catalanes. 

Les vint-i-una experiències seleccionades s’han classificat dins dels quatre àmbits següents:

1) Metodologies innovadores, que inclou programes d’aprenentatge, cursos massius i oberts en línia (MOOCs), metodologies centrades en els estudiants, i experiències de ludificació en la docència; 2) Avaluació, que inclou innovació en processos d’avaluació dels aprenentatges i experiència d’avaluació de competències transversals; 3) TIC, que inclou l’ús dels smartphones, tauletes i Social Media com a eines d’aprenentatge en l’educació superior i experiència d’ e-learning i semi-presencialitat en la docència universitària; i 4) Pràctiques externes, que engloba millores de les pràctiques externes en la formació universitària i programes de col·laboració universitat-societat.

 Ús de les analítiques de l’aprenentatge en entorns col·laboratius en línia

L’experiència duta a terme per Edul@b es troba dins del punt 3 (Eines TIC per la docència) amb el nom d’ Ús de les analítiques de l’aprenentatge en entorns col·laboratius en línia: seguiment i avaluació d’interaccions comunicatives en l’assignatura de competències TIC de la Universitat Oberta de Catalunya”.

Aquesta experiència  presenta el resultat d’una prova pilot en l’entorn acadèmic d’educació superior de la UOC en la que es valora l’impacte d’una eina que ofereix als professors criteris per a facilitar l’avaluació i seguiment d’activitats col·laboratives en línia, i més específicament en interaccions comunicatives en línia, com és el cas dels debats virtuals.

De cada bona pràctica se n’ha fet un document i un vídeo explicatius; aquest n’és el d’Edul@b:

 


 • Idiomes

 • Last tweets

 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscripció

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Meta