La UOC i l’ajuntament de Barcelona comencen un projecte per promoure les competències digitals dels ciutadans i reduir la bretxa digital

L‘Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) treballaran en un projecte per millorar les competències digitals dels ciutadans, amb l’objectiu també de reduir la bretxa digital de gènere. El projecte serà vigent fins a finals del 2019 i comptarà amb la participació de les investigadores d’Edul@ Montse Guitert i Teresa Romeu.

A través de Barcelona Activa, la universitat i el consistori han signat un conveni per apoderar digitalment la població mitjançant un programa d’accions que inclou la creació d’un mapa de competències digitals que ajudarà les persones a identificar els seus coneixements, habilitats i actituds en aquest àmbit. Aquest mapa permetrà diagnosticar el nivell de competència digital dels ciutadans, així com proposar itineraris formatius adaptats al seu grau de coneixement, interessos i necessitats

El conveni també planteja constituir un observatori de competències digitals com una eina de consulta tant per a ciutadans com per a universitats i instituts d’investigació, que inclourà tendències digitals, indicadors, usos i hàbits de la societat digital. En tercer lloc, es dissenyarà un programa formatiu amb itineraris vinculat a l’obtenció de l’equivalència de l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat (Actic) en els seus tres nivells: inicial, mitjà i avançat.

Podeu ampliar la informació sobre aquest projecte a la web de l’ajuntament de Barcelona, a la web de la UOC i a la web de La Vanguardia.

You may also like...