Edul@b participa en el projecte europeu DECODE per fomentar les competències docents en l’era digital | Edulab

Edul@b participa en el projecte europeu DECODE per fomentar les competències docents en l’era digital

board-2

Recentment ha donat inici el projecte europeu DEvelop COmpetences in Digital Era. Expertise, best practices and teaching in the XXI century (DECODE), coordinat per l’organització italiana Fondazione Link Campus University i en el qual participa el grup Edul@b.

DECODE té com a objectiu destacar les experiències, pràctiques i competències dels professors de les escoles en l’àmbit digital,  amb la intenció d’afavorir la difusió de bones pràctiques, millorar els mitjans i la cultura digital, i experimentar un nou model formatiu pels professors, que té com a propòsit contribuir a la creació de competències digitals per a respondre a les noves demandes del sistema educatiu i la societat del coneixement.

Foment de les Competències en l’Era Digital

DECODE ha identificat una forta demanda en el sistema educatiu: la necessitat de complementar la formació dels docents en habilitats digitals, alfabetització mediàtica i alfabetització digital, així com la necessitat de recolzar els professors amb competències estratègiques que els hi permetin gestionar millor l’educació mitjançant les TIC.

Per això, DECODE contribuirà a la millora dels processos de digitalització a l’escola gràcies a la comprensió dels processos organitzatius i educatius, per tal de proporcionar una font important d’informació a aquells agents educatius responsables de polítiques i preses de decisions i que permeti la millora en els usos de les TIC per part dels professors en l’educació i en les activitats didàctiques.

Per aconseguir aquests objectius DECODE, involucrant a diferents actors i organitzacions (institucions públiques, locals, editors digitals, associacions de mestres, universitats, desenvolupadors digitals, directors…), elaborarà directrius per tal d’orientar als administradors i professors sobre tecnologies d’ensenyament en les pràctiques educatives,  especialment pel que respecta a la dimensió i la metodologia educativa.


19 Comments

 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscription

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Arxius

 • Meta