Nou artícle “Basic digital competences for unemployed citizens: conceptual framework and training model” | Edulab

Nou artícle “Basic digital competences for unemployed citizens: conceptual framework and training model”

Ja ha sortit publicat, en línia i amb accés obert a la revista Cogent Education, l’article Basic Digital competencies for unemployed citizens: conceptual Framework and training model co-escrit per Montse Guitert, Teresa Romeu i Jean-François Colas.

Abstract de l’article

La competència digital és una competència clau transversal cada vegada més requerida en el mercat de treball, així com en el propi procés de cerca de feina, la majoria del qual ara s’ha desplaçat en línia. Els individus que no han desenvolupat les habilitats més bàsiques en tecnologia digital són els que tenen més risc d’atur de llarga durada. Creiem que per a omplir el buit d’habilitats d’exclusió digital, els ciutadans aturats hauríem de crear un coneixement comú de quines són les competències digitals més essencials que requereixen, en particular, de resoldre la seva feina cercant problemes. El marc conceptual resultant ha de tenir com a objectiu facilitar el disseny d’un programa d’aprenentatge pràctic elemental però exhaustiu mitjançant el qual els estudiants adults poden desenvolupar fàcilment l’autoeficàcia utilitzant les tecnologies digitals.

Per complir aquesta necessitat, aportem un marc holístic en el qual s’identifiquen i contextualitzen deu competències digitals imprescindibles per a la ciutadania en situació d’atur. Es basa en l’anàlisi de marcs de competència digital genèrica i les iniciatives existents de formació digital que milloren l’ocupabilitat. Es va provar l’aplicabilitat d’aquest nou marc de “competències digitals bàsiques” mitjançant un procés iteratiu d’avaluació amb professionals implicats en programes per a aturats, i mitjançant el disseny d’un projecte d’aprenentatge basat en reptes que proporciona un model formatiu pràctic per a la implementació del marc de manera integrada i transversal.

Consulta l’article complet aquí.


17 Comments

  • Entrades recents

  • Etiquetes

  • Arxius

  • Meta