Edul@b participa a la reunió de DIGI-PROF a Kaunas (Lituània) | Edulab

Edul@b participa a la reunió de DIGI-PROF a Kaunas (Lituània)

Els dies 26 i 27 d’abril, ha tingut lloc a Kaunas (Lituània) la reunió del Projecte DIGI-PROF (Transparent Assessment for Online Learning by Digitally Competent Professors).

DIGI-PROF promourà l’excel·lència en l’ensenyament i el desenvolupament d’habilitats digitals responent a la Comunicació del Pla d’Acció d’Educació Digital (DEAP, 2020), que estableix com a prioritat estratègica donar suport als sistemes d’educació superior d’alt rendiment mitjançant l’establiment l’ensenyament en línia, contingut digital i competència digital. Les noves pràctiques innovadores d’ensenyament i aprenentatge s’establiran aplicant els marcs DigCompOrg i DigCompEdu per desenvolupar la competència digital dels docents i les institucions d’educació superior, per donar suport a les capacitats digitals de l’educació superior i crear una col·laboració digital entre professors i estudiants d’educació superior mitjançant programmes d’estudi formals que condueixin a la micro credencialització. Els professors i les institucions establiran nous escenaris per a la col·laboració internacional dissenyant nous cursos basats en una avaluació transparent i de suport als estudiants. Aquests cursos els impartiran professors experts en competència digital, i s’oferiran en modalitat virtual i semipresencial, i es donaran microcredencials als participants.

En aquest projecte hi participen Josep Maria Duart, Lourdes Guàrdia, Marcelo Fabián Maina i Maria Luisa Malerba, membres del grup de recerca Edul@b. Durant aquesta reunió, l’equip de la UOC, juntament amb VMU, col·líder de l’Output 2 (O2), Monitoritzar, donar suport i involucrar els estudiants a partir de l’evidència generada per les tecnologies digitals, han presentat la base conceptual del treball. Això inclou el marc DigCompEdu combinat amb “Learning analytics: a metacognitive tool to engage students” de VMU. A més, han presentat el marc metodològic que guia la desk research en curs, una recopilació de les millors pràctiques sobre l’ús del learning analytics, visual dashboard i evidència digital per donar suport al disseny de l’aprenentatge i les intervencions informades dels professors durant la impartició dels cursos.

Juntament amb la UOC, els socis que participen en el projecte són: la Universitat Vytautas Magnus (VMU) de Lituània, la Universitat d’Aveiro (UAVR) de Portugal, la Universitat de Silèsia (UŚ) de Polònia, la Duale Hochschule Baden-Württemberg Heilbronn (DHBW) a Alemanya i l’European Distance and E-learning Network (EDEN) a Estònia.

 


 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscription

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Arxius

 • Meta