En marxa els primers workshops del projecte SELFEE - Edulab

En marxa els primers workshops del projecte SELFEE

Es dies 12, 13 i 14 de novembre els socis participants del projecte SELFEE, entre ells la UOC, s’han reunit a París. Per part de la UOC hi van assistir les professores Teresa Romeu i Gemma Abellán, dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació. En diferents sessions de treball s’ha posat en comú i analitzat els primers workshops que s’han implementat en el marc del projecte. De moment hi han participat prop de 40 persones en recerca de feina, i estan funcionant com a tallers pilot.

A partir del feedback recollit, una de les primeres conclusions d’aquestes primeres experiències és que les eines digitals es perfilen com un element clau per a treballar i desenvolupar les competències SEL orientades a la recerca de feina, especialment pel que fa a l’autoconeixement i l’autoeficàcia treballant estratègies com l’elevator pitch o l’storytelling, utilitzant vídeo, text o imatges. Alhora, permet als/les participants treballar les competències digitals de manera contextualitzada i orientada a la recerca de feina com la identitat digital o la cerca i selecció d’informació a  través de l’exploració, el treball col·laboratiu i l’adaptabilitat en funció dels seus nivells i perfils.

Tanmateix, també s’han compartit les principals dificultats amb les que s’han trobat en aquestes primeres experiències, com la inseguretat i la desconfiança dels participants més novells amb l’ús de la tecnologia, i altres qüestions derivades de mancances en alfabetització funcional, com les dificultats per expressar-se per escrit o de comprensió lectora. Durant els propers mesos es seguiran desenvolupant la resta de tallers que manquen per implementar.

EL projecte SELFEE

SELFEE (Digital literacy & Social Emotional Learning For Engagement and Employment) és un projecte europeu Erasmus + que té com a objectiu proporcionar noves eines a professionals que treballen en el àmbit de la ocupació per tal que persones desocupades que es troben en risc d’exclusió social, com per exemple desocupats de llarga duració i desocupats d’entorns desfavorits, puguin desenvolupar les habilitats digitals transversals a través de l’Aprenentatge Social i Emocional (SEL) aplicades a la recerca de feina.

En el projecte hi participen Teresa Romeu, Montse GuitertGemma Abellán, professores de l’àmbit de competències digitals de la UOC i investigadores del grup de recerca Edul@b.


16 Comments

 • Idiomes

 • Last tweets

 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscripció

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Meta