“Networked Scholars”, una xerrada de George Veletsianos - Edulab

“Networked Scholars”, una xerrada de George Veletsianos

George 2

El passat 12 de novembre del 2015 es va celebrar a Barcelona el seminari internacional “Nous Contextos, múltiples mecanismes: Ecologies d’aprenentatge” organitzat per el grup de investigació Edul@b de la Universitat Oberta de Catalunya.

El seminari pretenia presentar el concepte d’ecologia d’aprenentatge i trobar punts comuns en les línies d’investigació d’experts nacionals i internacionals. En aquest sentit, es van explorar els principals components de les ecologies d’aprenentatge, amb especial atenció a la mesura en la que les TIC i les xarxes socials poden enriquir-les.

Networked Scholars per George Veletsianos

Precisament, en el marc del seminari va tenir lloc la xerrada “Networked Scholars” de George Veletsianos, professor d’educació i investigador de tecnologies de l’aprenentatge a la Royal Roads University de Canadà. La qüestió bàsica plantejada pel professor va residir en com les universitat poden recolzar i fomentar la participació en xarxa de forma eficient.

La major part de la conferència es va centrar en explicar la formació de estructures online en l’àmbit acadèmic i l’ús de les xarxes socials portades a terme per part dels acadèmics. En aquest sentit, i entre d’altres qüestions, Veletsianos va parlar sobre el concepte de Networked Shcolarship; va indicar els usos de la xarxa per part dels acadèmics en els cursos online; va apuntar l’ús de les xarxes socials per part dels professors i va plantejar els desafiaments que han d’afrontar.

Segons el professor les implicacions d’aquestes estructures son diverses i significatives, ja que certes pràctiques digitals qüestionen elements de la pràctica acadèmica tradicional. Les xarxes socials, a més, transformen la pràctica acadèmica tradicional i, a la vegada, la pràctica acadèmica transforma com s’utilitzen les xarxes socials. Podeu visualitzar la xerrada completa de George Veletsianos aquí:


 • Idiomes

 • Last tweets

 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscripció

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Meta