Premi a la Millor Tesi Interdisciplinar 2021/2022 | Edulab

Premi a la Millor Tesi Interdisciplinar 2021/2022

 

El doctorat Fernando Álvarez López ha rebut el premi a la Millor Tesi Interdisciplinar 2021/2022, en una resolució ex aequo del 25 de novembre emesa per l’Escola de Doctorat de la UOC. La tesi doctoral, amb el títol “Uso de simulación con realidad virtual 3D mediada por gestos para el aprendizaje de destrezas psicomotoras básicas en cirugía mínimamente invasiva” ha estat codirigida per Francesc Saigí del grup 2TIC i el membre del grup Edul@ab Marcelo Fabián Maina, va ser defensada el passat 24 de novembre.

El contingut de la tesi presenta el desenvolupament i la validació d’un dispositiu funcional denominat “Simulador en MIS intervingut per Gestos de Realitat Virtual” (SIMISGEST-VR) per a l’aprenentatge de destreses motores de cirurgia d’invasió mínima.

Per a la realització es va implicar la participació interdisciplinària de les àrees de coneixement següents: cirurgia, educació, psicologia, enginyeria, epidemiologia clínica i disseny industrial. La solució presentada brinda una alternativa de capacitació flexible i de baix cost per als residents de cirurgia i per a la pràctica preoperatòria del personal mèdic en exercici, augmentant les possibilitats d’èxit en les operacions i beneficiant així la població que s’ha de sotmetre a aquest tipus intervenció.

Publicacions derivades:

  • Alvarez-Lopez, F., Maina, M. F., & Saigí-Rubió, F. (2019). Use of commercial off-the-shelf devices for the detection of manual gestures in surgery: systematic literature review. Journal of medical Internet research, 21(5), e11925. https://doi.org/10.2196/11925
  • Alvarez-Lopez, F., Maina, M. F., & Saigí-Rubió, F. (2020). Use of a low-cost portable 3d virtual reality gesture-mediated simulator for training and learning basic psychomotor skills in minimally invasive surgery: development and content validity study. Journal of medical Internet research, 22(7), e17491. https://doi.org/10.2196/17491
  • Alvarez-Lopez, F., Maina, M. F., Arango, F., & Saigí-Rubió, F. (2020). Use of a low-cost portable 3D virtual reality simulator for psychomotor skill training in minimally invasive surgery: task metrics and score validity. JMIR Serious Games, 8(4), e19723. https://doi.org/10.2196/19723

 

 


  • Entrades recents

  • Etiquetes

  • Arxius

  • Meta