Membres d’Edul@b van impartir el taller “Docència de cursos en línia” per al projecte AMED | Edulab

Membres d’Edul@b van impartir el taller “Docència de cursos en línia” per al projecte AMED

El 25 de febrer, el Marcelo Maina, la Lourdes Guàrdia, la Nati Cabrera i la Maite Fernández-Ferrer, membres del grup Edul@b, van impartir el taller “Docència de cursos en línia” dirigit a 16 docents del Programa d’Estudis dissenyat en el marc de el projecte AMED i dirigit al desenvolupament professional de professors i responsables de la Universitat Nacional de les Maldives (MNU). A l’esdeveniment també hi van assistir 14 professors més de MNU interessats en els temes tractats.

El taller va introduir  a 75 professors i personal directiu els principals conceptes relatius a la docència de cursos en línia i va oferir una aproximació als diferents mòduls del Programa d’Estudis que s’imparteix a la institució maldiva. Aquest programa, producte d’un co-disseny, en el qual van participar els socis del projecte i liderat per la UOC, té com a propòsit principal formar docents i personal directiu en aspectes clau per a la transformació de la universitat cap a la bimodalitat, implantant l’aprenentatge mixt com a eix estratègic de la institució. La sessió es va dividir en dues parts principals: a la primera, el Marcelo Maina i la Lourdes Guàrdia van presentar als participants els conceptes i estratègies bàsiques de l’ensenyament en línia i l’aprenentatge actiu; en la segona, la Nati Cabrera i la Maite Fernández-Ferrer van abordar el tema del feedback i l’avaluació en línia com a mitjà per millorar l’aprenentatge dels estudiants.

Al taller que va durar 3 hores, els participants també es van involucrar en activitats i tasques participatives gràcies a una interacció que va fomentar la seva motivació i compromís. Les intervencions van alimentar el debat sobre les tècniques i els recursos per a la facilitació de l’aprenentatge en línia que es van introduir a la formació.

El taller va finalitzar amb una activitat dirigida únicament al grup de professors responsables de formar la resta de docents de la institució, i que va consistir en una sessió de preguntes i respostes, dividida en 4 sales de reunió, una per cada mòdul del Programa d’Estudis. Els participants van interactuar amb els coordinadors dels mòduls per aclarir i compartir opinions sobre la impartició d’aquests, després de completar una activitat prèvia al taller.

El feedback dels participants va ser molt positiu, especialment pel que fa a nous coneixements amb els quals s’han hagut de familiaritzar. També es van expressar opinions favorables sobre el conjunt del taller, el contingut treballat pels ponents, la durada i la dinamització, aspectes que van respondre plenament a les expectatives dels participants.

El pilotatge del Programa d’Estudis AMED es va iniciar el passat dilluns 8 de març, de manera que tots els seus docents estan actualment posant en pràctica els conceptes i estratègies presentats al taller “Docència de cursos en línia” així com a la resta de tallers en línia organitzats pel projecte AMED.


 • Entrades recents

 • Etiquetes

 • Subscription

  Sí, soy humano*

  Se ha enviado un mensaje de confirmación; por favor, haga clic en el enlace de confirmación para verificar su suscripción.
  El email ya esta en uso
  Tienes que escribir un email
  Tienes que cliquear el captcha
  El captcha no es correcto
 • Arxius

 • Meta